INICIJATIVE

SBB-ova zastupnica Hasida Isaković omogućila realizaciju projekata utopljavanja škole i izgradnje kružnog toka

Podnijela još nekoliko kvalitetnih inicijativa, posebno onih koje se odnose na ekologiju i obrazovanje

Isaković: Veliki doprinos

Avaz.ba

2.10.2018

Kadrovi Saveza za bolju budućnost u svim tijelima i na svim nivoima vlasti ističu se kvalitetnim inicijativama i aktivnostima koje su usmjerene ka unapređenju prilika za život građana BiH, saopćeno je iz SBB-a Lukavac.

- Tako je zastupnica u Parlamentu FBiH Hasida Isaković podnijela niz inicijativa, a posebno važna za našu lokalnu zajednicu jeste inicijativa za zamjenu stolarije i utopljavanje objekta JU OŠ „Dobošnica“ u općini Lukavac iz planiranih federalnih sredstava za niže nivoe vlasti.

Na osnovu ove inicijative, odobrena su sredstva za zamjenu stolarije u ovoj školi u iznosu od 80.000 KM, a sredstva su već na računu Općine Lukavac. 

Realizacija istog projekta je u proceduri i u narednim danima se očekuje početak zamjene stolarije na školskom objektu - saopćeno je iz SBB-a Lukavac.


Inače, JU Osnovna škola „Dobošnica“ u općini Lukavac s radom je počela 1968. godine i gravitira trima mjesnim zajednicama, i to: Dobošnica Donja, Dobošnica Gornja te Kruševica, s matičnom školom koja je smještena u MZ Dobošnica Donja.

- Sadašnja stolarija je dotrajala i nije mijenjana od izgradnje škole, pri čemu je ista dotrajala u tolikoj mjeri da su učenici već nekoliko puta bili izloženi opasnosti od odvajanja određenih dotrajalih dijelova koji su se urušavali u unutrašnjost učionice. Ovakva stolarija svakako nije efikasan ni toplinski izolator te se gube velike količine energije tokom grijne sezone. S kolegama iz SBB-a sam prepoznala potrebe ove škole i njenih učenika, a u svrhu sigurnijeg svakodnevnog izvođenja nastave, povećanja toplinske efikasnosti, te je ovaj projekt podržan i uspješno realiziran na zadovoljstvo učenika, roditelja i uposlenika škole. Drago mi je da sam dala svoj doprinos - kaže Isaković, koja je kao profesorica u ovoj školi radila u periodu od 1996. do 2000., uputivši ovom prilikom ujedno i želje za sretan i uspješan početak školske 2018./2019. svim učenicima i uposlenicima škole.

Također, zastupnica Isaković je podnijela još nekoliko kvalitetnih inicijativa, posebno onih koje se odnose na ekologiju i obrazovanje, a među kojima se ističe usvajanje inicijative za izgradnju kružnog toka na raskrsnici puteva, magistralnog puta M4 (Tuzla - Doboj) i regionalnog puta R 471 Lukavac - Banovići.

S obzirom na to da je Hasida Isaković sada kandidatkinja SBB-a za Parlament FBiH, nakon preuzimanja mandata, i dalje će podnositi kvalitetne inicijative te se intenzivno zalagati za njihovu realizaciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.