KAŠNJENJE

Prevareni kupci u protestnoj šetnji na Brčanskoj Malti u Tuzli

Vlasnici stanova i poslovnih prostora u zgradu "15. maj" trebali useliti prije deset godina

A. Bajrić

Piše: E. Sk.

2.10.2018

Prevareni kupci stanova i poslovnih prostora u zgradi "15. maj" u Tuzli u utorak su organizirali mirnu protestnu šetnju od 14.30 do 16 sati na raskrsnici Brčanska Malta.

Ranije protestne šetnje organizirali su na relaciji Brčanska Malta – Grad Tuzla – preduzeće "Giprom" – sjedište SDP-a, ali posljednju su organizirali na drugačiji način čime su otežali odvijanje saobraćaja na najprometnijoj raskrsnici u gradu.  

- Imali smo razgovore u Gradskoj upravi i dobili nova obećanja. Morat će doći do izmjene odluke Gradskog vijeća. Mi želimo da do Nove godine uselimo u svoje stanove, da se ugrijemo u svojim domovima – kaže Sevleta Avdić, jedna od kupaca u SPO "15. maj" u Tuzli.

Goruće pitanje je priključenje na komunalnu mrežu. I dok se može očekivati da će problem priključenja na vodovod i kanalizaciju biti riješen, problem priključka na snabdijevanje električnom energijom zahtijevat će nova rješenja.

- Nije ovdje samo Grad Tuzla sa svojim obavezama. Obaveze ima i preduzeće "Giprom", koje mora završiti unutrašnje radove, postaviti stolariju i liftove – kaže Adisa Mehanović, još jedna od prevarenih kupaca.

Podsjećamo kako su kupci stanova i poslovnih prostora u zgradu "15. maj" trebali useliti prije deset godina. Uložili su u zgradu oko 11 miliona KM, ali zbog kašnjenja u izvođenju radova nikada nisu ušli u svoje posjede. Naredni protesti zakazani su za četvrtak, 4. oktobra.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.