TUZLANSKI KANTON

Pod trenerskom palicom Emine Jukan stasaju novi odbojkaški talenti

Najmlađi polaznici škole odbojke u Gračanici s trenericom Jukan

Piše: H. ČALIĆ

11.10.2018


Decenijama je Gračanica imala dobru žensku odbojkašku ekipu. Temelje kluba je osamdesetih godina postavio doktor tjelesnog odgoja Muhidin Halilović. Rad ovog kluba, koji drugima može poslužiti za primjer, nastavio se u poratnom periodu, na čelu sa predsjednikom Ibrahimom Žunićem. Klub je iznjedrio veliki broj odličnih igračica, a mlađe kategorije ŽOK Gračanica bile su državni prvaci. 

Danas je ponovo akcent stavljen na školu odbojke. Sanja Hasanbašić, također odbojkašica ovog kluba, okupila je dvadesetak kadetkinja, a Emina Jukan, koja je u ovom klubu 15 godina, okupila je 16 djevojčica koje uči prvim koracima u ovom sportu.

- Lijepo je raditi s ovom djecom. Još nosim dres seniorske ekipe ŽOK Gračanica, ali sam se veoma lijepo našla u ovom hobiju i pruža mi veliko zadovoljstvo. Djevojčice su krasne, slušaju svaku moju riječ. Imaju apsolutnu podršku svojih roditelja, a ja garantiram da je ovo najbolja baza za budućnost ženske odbojke u Gračanici - kaže Emina.

Jukan je, inače, diplomirani pravnik, u 2017. bila je student generacije na Pravnom fakultetu u Tuzli i najbolja sportistkinja Gračanice prošle godine.

 Mala ekipa

Malu ekipu čine: Alma Porča, Sana Huskić, Dženana Karić, Nejla Husičić, Lana Alić, Esma Đulić, Lejla Mehurić, Nadina Slamnik, Nermina Brkić, Medina Huskić, Emina Tešnjak, Adna Đulić, Nejla Imamović, Lejla Husić, Ema Fazlić, Amila Hasić, Majra Hirkić, Amina Bajramović, Medina Musić, Alina Čalić, Emina Hodžić, Adna Džikić i Ilma Moralić.  



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.