GRAČANICA

Helić: Vrijedne ženske ruke mogu sve, blago nama što ih imamo

Brojna udruženja prezentirala radove

H. Čalić

H. Č.

19.10.2018

Drugi sajam ženskog poduzetništva, koji se danas održava u centru Gračanice pod motom "Zlatne ruke Gračanice", u organizaciji udruženja žena gračaničke općine, BKC-a, učenika srednjih škola, okupio je brojna udruženja žena iz sjeverne Bosne. Ovdje su stigle vrijedne žene iz Kalesije, Tuzle, Lukavca, Zavidovića, Doboj-Istoka, Kotorskog i izložile svoje radove.

Žene su se našle u ovim udruženjima, mnogima je rad u udruženju psihoterapija, kao što je to slučaj s Udruženjem žena "Ženo, majko, sestro" iz Kalesije, koje izrađuju ukrasne predmete. Mnoge od njih su bolovale od najtežih bolesti, ali ih je, kako reče jedna od njih Nasiha, rad u Udruženju, kao svojevrsna terapija, vratio u život. U drugim udruženjima žene se ekonomski osnažuju, pa od prodatih proizvoda pomažu siromašne ljude.

Sajam je u potpunosti podržala Općina Gračanica, pa je povodom toga u ime devet udruženja žena Gračanice Hazima Topčagić načelniku Nusretu Helića zahvalila i uručila skroman poklon.

- Gračanica nije više samo muška poduzetnička sredina već i ženska. Svjedoci smo na ovom sajmu šta sve mogu uraditi vrijedne ženske ruke. Blago nama što ih imamo - kazao je Helić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.