VLADA TK

Mladi dobili novac pomoću kojeg će lakše otplatiti kredite za stanove

Dodijeljeno skoro 80.000 maraka za 31 korisnika

S jučerašnjeg potpisivanja ugovora u Tuzli. L. I. O.

L. I. O.

21.10.2018

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Slavena Vojinović uručila je jučer 31 odluku o subvencioniranju kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih.

 Mjesto prebivališta

Dobitnici sredstava su mlade osobe između 18 i 35 godina s mjestom prebivališta na području Tuzlanskog kantona. Programom subvencioniranja dodijeljeno je ukupno 79.084 KM za 31 korisnika.

Emir Hatunić iz Tuzle dobitnik je subvencije kamate za kreditno zbrinjavanje.

- Ovo je dokaz da Vlada Tuzlanskog kantona brine o interesima mladih ljudi. Zahvaljujući ovim sredstvima, lakše ću otplatiti kredit za stan - rekao je Hatunić.

Alisa Jašarević dolazi iz Gračanice i zadovoljna je što Vlada pruža podršku mladim ljudima kroz ovakve projekte.

 Pregled dokumentacije

- Procedura nije bila komplicirana, dva puta sam dolazila s prijateljicom na pregled dokumentacije koja je također dobila sredstva za stambeno zbrinjavanje. Veoma sam sretna što ću riješiti svoje stambeno pitanje - kazala je Alisa.

 Za kompjutere 20.000 KM  

Vojinović je jučer potpisala i ugovore sa 12 korisnika subvencija za nabavku računarske opreme, za što je izdvojeno 20.000 KM. Za ova sredstva mogli su aplicirati mladi u dobi između 15 i 30 godina.

- Program subvencija za nabavku računarske i druge opreme je prvi put realiziran pokazavši da ZK ima izvanredne mlade ljude koji su paralelno uspješni i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima te da svi trebamo biti ponosni na njih - kazala je Vojinović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.