TUZLA

Učenici generacije dobili priznanje za izvrsne rezultate

Kao i prethodnih godina, dobili su jednokratne stipendije u iznosu od 100 KM

A. Bajrić

L.I.O.

25.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: (A. Bajrić)

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona danas su na svečanoj promociji u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli dobili priznanja i jednokratne stipendije. Tradicionalnu svečanost organizirali su Ministarstvo obrazovanja nauke i kulture u saradnji s Pedagoškim zavodom Tuzla. Kao i prethodnih godina, učenici su dobili jednokratne stipendije u iznosu od 100 KM. Promovirano je 120 učenika generacije, od čega 33 učenika srednjih i 87 učenika osnovnih škola. 

Ministar obrazovanja nauke i kulture Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović pohvalio je učenike za ostvaren uspjeh i trud te kazao kako su učenici dokazali da se istinskom energijom, intelektom i talentom može učiniti puno toga.

- Ministarstvo obrazovanja ovom skromnom manifestacijom pokušava motivirati mlade ljude kako bi u narednom periodu odabrali kvalitetna zanimanja. Živimo u vremenu sunovrata moralnih vrijednosti, ali ovi mladi ljudi su snaga našeg društva - istakao je ministar Zlatan Muratović.

Mali heroj Meris Zukić učenik je generacije u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju. Iako je Meris u invalidskim kolicima pokazao je da mu nijedna prepreka ne može stati na put.

- Uložio sam dosta truda kako bi dobio najbolje ocjene, planiram nastaviti školovanje u Zavodu - kazao nam je Nevis.

Njegova majka Almira ističe da je nekad bilo jako teško, suočavali su se s brojnim preprekama, ali je presretna što je njen sin dobio ovo priznanje i kako sama kaže trud se isplati.

Ilma Fejzić, učenica generacije osnovne škole „Kreka“ u Tuzli, ponosna je na činjenicu što je, uz toliko odličnih učenika u njenoj školi, ona izabrana da dobije priznanje. Trenutno je učenica Srednje Medicinske škole u Tuzli, i želi opravdati titulu učenika generacije tako što će i u srednjoj školi marljivo učiti.

- Zahvalna sam svima koji su mi bili podrška i pomagali mi da ostvarim ovaj rezultat - kazala je Ilma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.