ODLUKE

GIKIL i "Rad" održali sastanak: Rješenje za vodu se mora naći

Novi nastavak razgovora nastao je kao rezultat sastanka koji je nekoliko dana ranije upriličen kod općinskog načelnika Edina Delića

GIKIL

Avaz.ba

8.11.2018

"Global Ispat Koksna Industrija" d.o.o Lukavac (GIKIL) želi dugotrajno riješiti problem snabdijevanja Lukavca vodom - poruka je sa sastanka koji su predstavnici kompanije održali jučer  s rukovodstvom Javnog komunalnog preduzeća "Rad".  

Novi nastavak razgovora nastao je kao rezultat sastanka koji je nekoliko dana ranije upriličen kod općinskog načelnika Edina Delića, na kojem su se obje strane usaglasile da se, u cilju zaštite interesa građana, zajedničko rješenje mora naći te da se dugovi za isporučenu vodu od preduzeća "Rad" moraju početi plaćati GIKIL-u.  

GIKIL je, u izostanku bilo kakvog konkretnog prijedloga, iz tekućih priliva nastavio plaćati dug JP "Spreča" te pozvao i sve ostale strane, prije svega "Rad", na odgovorno ponašanje. Dok GIKIL duguje milion KM "Spreči", kompanija "Rad" duguje GIKIL-u gotovo 3 miliona KM.  

- Započeli smo novi dijalog s rukovodstvom preduzeća "Rad" i to je trenutno jedino što je novo i pozitivno u cijeloj ovoj priči. Dok Uprava GIKIL-a ulaže sve moguće napore, da, uz obaveze koje imamo prema okolišu i trenutnim projektima, omogući nesmetanu isporuku vode građanima, s druge strane, preduzeće "Spreča", nažalost, putem pojedinih medijskih izjava upućuje i prijetnje dodatnim otežavanjem dobivanja okolinske dozvole GIKIL-u, što smatramo krajnje nekorektnim. Mi plaćamo svoje dugove i nastavit ćemo s njihovim izmirivanjem, kao kompanija koja posluje ozbiljno i odgovorno, ali isto tako tražimo od preduzeća "Rad" da plaća svoje obaveze. Imamo dosta tu još da usaglašavamo i ovaj sastanak je dobar i ispravan put ka rješenju – kazao je Suad Imamović, izvršni direktor za zajedničke usluge u GIKIL-u.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.