TUZLANSKI KANTON

U Živinicama predstave, kreativne i likovne radionice za zabavu najmlađih

Mališani će imati priliku da pogledaju dječije predstave “Ježeva kućica”, “Izmislionica u selu Pričevac”, “Lakonoga u čarobnoj šumi”, “Potraga za konačištem”, “Aska i vuk”…

Festival je ograniziran u povodu Međunarodnog dana djeteta

S. MUMIĆ

22.11.2018

“Umjetnost je pravo svakog djeteta” naziv je Prvog festivala za djecu, koji je otvoren u Živinicama, a traje do 23. novembra. Prepuna sala Bosanskog kulturnog centra prvog dana ovog festivala dokaz je velike zainteresiranosti Živiničana.

 Bolje generacije

Festival je ograniziran u povodu obilježavanja 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta, i imat će bogat kulturni sadržaj.

- Festival smo organizirali u okviru naše misije da stvaramo nove, bolje i kulturne generacije. Festival nije rješenje, ali je sigurno jedan od načina kako da postignemo taj cilj. Izuzetno sam zadovoljan posjetama, ali i brojem učesnika na umjetničkim radionicama. Moram priznati da nisam očekivao ovoliku zainteresiranost, ali se pokazalo da nam ovakve manifestacije trebaju, posebno za djecu i mlađe naraštaje - kazao je Elmir Krivalić, direktor Bosanskog kulturnog centra.

Nakon prošlomjesečne manifestacije “Četvrtkom u pozorište”, koja je bila izuzetno posjećena, i ovaj festival za djecu nagovještava veliku zainteresiranost. Krivalić ističe da je to rezultat stalne angažiranosti i osluškivanja potreba publike.

- Bit će organizirane kreativne i umjetničke radionice, poput dramske, likovne, muzičke… Djeca će imati priliku da pogledaju dječije predstave “Ježeva kućica”, “Izmislionica u selu Pričevac”, “Lakonoga u čarobnoj šumi”, “Potraga za konačištem”, “Aska i vuk”… - kazao je Krivalić.

 Ulaz besplatan

Pokrovitelji Festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i načelnik općine Živinice, a ulaz je besplatan svim danima.

23. 

novembra završava se Festival za djecu u Živinicama


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.