PUTOVANJA Turističke agencije zadovoljne potražnjom

Tuzlaci za Novu godinu žele na Zlatibor, u Dubrovnik i Istanbul

Osim nedostatka finansijskih sredstava, problem je i nedostatak slobodnih dana, a više od 50 posto građana tek u decembru rezervira putovanja, što je poprilično kasno, kaže Hasić

L. ILIĆ-OSMANČEVIĆ
06.12.2018 20:13

Nova godina na Zlatiboru po cijeni od 249 KM na bazi tri polupansiona

Kako su nam novogodišnji praznici sve bliže, posjetili smo turističke agencije u Tuzli da provjerimo kakva je ponuda ove godine i gdje Tuzlaci žele provesti najluđu noć. 

Nema prepreka

Sudeći prema podacima koje smo dobili u agencijama, loša ekonomska situacija ne predstavlja prepreku za putovanja, a građani su za sada najviše zainteresirani za Zlatibor, Dubrovnik i Istanbul.

Iako su turistički radnici zadovoljni prodajom novogodišnjih aranžmana, ističu da će tek u narednom periodu prodaja aranžmana dostići svoj vrhunac.

Iz turističke agencije „Trans Turist“ napominju da su ove godine odabrali destinacije u kojima će biti pripremljen lijep doček na otvorenom.

- Ne putuju oni koji imaju novaca, nego oni koji su naučili. Pripremili smo putovanja na Zlatibor po cijeni od 249 KM na bazi tri polupansiona, aktuelni su i Dubrovnik i Budimpešta. Od daljih destinacija u ponudi imamo Milano, Toskanu, Istanbul i Azurnu obala - kaže Edin Hasić iz „Trans Turista“.

  • Hasić: Doček na otvorenom
    Hasić: Doček na otvorenom

Dodaje da naši građani nemaju naviku da na vrijeme planiraju putovanja budući da živimo u nestabilnom okruženju.

- Osim nedostatka finansijskih sredstava, problem je i nedostatak slobodnih dana. Više od 50 posto građana tek u decembru rezervira putovanja, što je poprilično kasno.

U turističkoj agenciji „Golden Tours“ Tuzla kažu kako je ostalo malo slobodnih aranžmana. Što se tiče organiziranih, ali i individualnih putovanja, kapaciteti su uglavnom popunjeni.

Domaće planine

- Pripremili smo atraktivna putovanja avionom iz Sarajeva, u pitanju je Istanbul po cijeni od 469 KM, i Pariz avionom iz Sarajeva po cijeni od 790 KM. Organiziramo i zimovanja na našim domaćim planinama, a posebno preporučujemo Bugarsku s vlastitim prijevozom - kazala je Daria Mrkić, radnica u ovoj agenciji.

  • Mrkić: Atraktivna putovanja
    Mrkić: Atraktivna putovanja
NA VRH