GRAČANICA

Snijeg jutros rano srušio tendu klizališta, koje je trebalo biti otvoreno večeras

Urušila se tenda klizališta u Gračanici. H.Čalić

H. Č.

15.12.2018

Večeras je u Gračanici na ledenoj plohi , na prostoru rukometnog igrališta trebala biti održana svečanost povodom otvorenja klizališta “Ledena čarolija”2018. Umjesto toga, na klizalištu je pustoš, koju je jutros oko 5 sati napravio težak, jugov snijeg, srušivši tendu dimenzija 30 puta 15 metara do temelja. 

Neki od Gračanlija koji o tome nisu bili obaviješteni došli su na svečano otvorenje i razočarani vratili su kućama, uz opasku da je dobro da se nije desila katastrofa, jer se tenda mogla srušiti u vrijeme kada na klizalištu bude veliki broj klizača, najviše djece.

U BKC Gračanica saznajemo da su momci sinoć prije mraka sa tende skidali snijeg, ali je on tokom noći padao intenzivno i napadao dubine preko 30 centimetara, a ujutro je porušio tendu. Ni snažni i debeli metalni stubovi nisui zdržali.

- Da je snijeg i danas nastavio padati, a da se tenda i nije srušila, mi bismo iz mjera predostrožnosti, otvaranje klizališta odgodili za nekoliko dana. Ovako, najvjerovatnije da dok se tenda ponovo ispravi i ledena ploha opbnovi trebat će nam desetak, a moža i više dana, kaže dierektor BKC Gračanica Nedžad Peljto, iz ustanove koja je uz Općinu i Sportski savez organizator klizališta 2018. godine.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.