KANTONI

Promovirani doktori nauka Univerziteta u Tuzli

Rektorica ističe da su doktori nauka uradili kvalitetne doktorske disertacije u oblasti nauke i dali su veliki doprinos nauci svako u svojoj oblasti

Lejla Ilić Osmančević

21.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Univerzitetu u Tuzli danas je održana promocija doktora nauka koji su stekli najviša naučna znanja tokom ove godine. Svečana ceremonija održana je u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Tuzli, a doktore nauka pozdravila je i rektorica Nermina Hadžigrahić.

- Današnja promocija je nastavak obilježavanja 42. godine Univerziteta u Tuzli, uvodimo 26 ljudi koji će doprinijeti da naš Univerzitet bude još jači, jer oni će obrazovati naše buduće kadrove - kazala je Hadžigrahić.

Rektorica ističe da su doktori nauka uradili kvalitetne doktorske disertacije u oblasti nauke i dali su veliki doprinos nauci svako u svojoj oblasti. Ovo je za njih tek početak rada u oblasti nauke.

Mirela Ćebić doktor je akademskih nauka iz područja menadžmenta i ljudskih resursa i ponosna je na činjenicu da je jedna od 26 doktoranata.

 – Ovo je bio težak i naporan put, ali vrijedilo je i u narednom periodu planiram nadograđivati svoju karijeru. Radim u Upravi za indirektno oporezivanje i sebe vidim u Bosni i Hercegovini -  kazala je Ćebić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.