TUZLA

Iako žive u domu, mališanima ljubavi i pažnje ne nedostaje

U Domu se trenutno stalno smješteno 55 djece, a četvero je u prihvatilištu. Raduju se svakoj posjeti, a igračke i slatkiši su im najdraži poklon

Mališani svih uzrasta uvježbavaju pjesmice za priredbu (Foto: A. Bajrić)

Piše: L- ILIĆ-OSMANČEVIĆ

27.12.2018

Bliži se vrijeme novogodišnjih praznika, ljubavi i darivanja. Praznicima se najviše raduju djeca koja željno iščekuju poklone. Nažalost, sva djeca nemaju sreću da žive sa svojim roditeljima i osjete čari porodične atmosfere i praznika.  

Tombola i karaoke

U tuzlanskom Domu za djecu bez roditeljskog staranja trenutno je stalno smješteno 55 djece, a četvero je u prihvatilištu.

Iako žive u domu, djeci ljubavi i pažnje ne nedostaje. Njihovi učitelji i uposlenici Doma trude se da novogodišnje praznike učine za njih što ljepšim.

- Svake godine pripremimo bogat sadržaj za novogodišnje praznike kao što su tombole, karaoke i predstave. Vrlo mali broj djece tokom praznika ode negdje, tako da njima puno znači da zajedno u slavljeničkoj atmosferi dočekaju praznike - kazao je Amir Muharemović, direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla.

Muharemović: Dom je lijepo ukrašen

Uoči praznika tradicionalno se ukrašava jelka, postavljaju se lampioni i ukrasi, a djeca su ta koja su zaslužna za ukrašavanje jer su upravo ona inicijatori ukrašavanja.

Dom za nezbrinutu djecu Tuzla tokom praznika posjete članovi raznih udruženja, škole, nevladine organizacije.

- U ovom mjesecu djeca se nikako ne osjete napuštenom i usamljenom. Sretni smo da nam veliki broj organizacija dolazi u posjetu i pripreme paketiće za dječicu - govori Muharemović.

Skromne želje

Dodaje da se djeca raduju svakoj posjeti, spremaju priredbe, uvježbavaju pjesmice i koreografije. Što je najvažnije, nikog ne izdvajaju i djeca svih uzrasta učestvuju u priredbama. Njihove želje nisu velike, skromne su, igračke i slatkiši su ono čemu se raduju.

Sejho želi školski pribor 

Sejho Valjevac već nekoliko godina živi u Domu, a ovaj skromni dječak za praznike je poželio novi školski pribor.

  - Sretan sam zbog praznika, atmosfera je odlična, svi smo raspoloženi i radujemo se druženju, ali i poklonima - kaže Sejho.

U tuzlanskom Domu za djecu bez roditeljskog staranja trenutno je stalno smješteno 55 djece

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.