TUZLA Birane horske kompozicije

Publika uživala u odličnom koncertu Gradskog umjetničkog društva "Lege Artis"

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra večeras je održan Novogodišnji koncert na kojem je nastupilo 120 učesnika

Lejla Ilić Osmančević
28.12.2018 22:32

Bosanski kulturni centar u Tuzli

Foto: Ahmet Bajrić Blicko

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli večeras je održan Novogodišnji koncert Gradskog kulturno umjetničkog društva „Lege Artis“ pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića.

FOTO: (Ahmet Bajrić Blicko)

Izuzetno birane horske kompozije dale su poseban pečat večerašnjom koncertu. Ovogodišnji koncert drugačiji je po kvalitetu budući da je ove godine nastupilo najviše učesnika, čak njih 120 od kojih je dosta kvalitetnih solista.

Pored članova hora "Lege Artis", večeras su nastupili još i hor i orkestar Srednje muzičke škole "Čestmir Mirko Dušek", vokalni ansambli "Iskre" i "Tuzlanke", ali i solisti Ena Ovčina, Slađana Dedić, Dženana Huseinagić i Maja Hadžimahović.

- Svake godine repertoar pokušavamo obogatiti novim kompozicijama, a u ovom izdanju smo priredili i omaž regionalnom velikanu, nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću - rekao je predsjednik Gradskog umjetničkog društva "Lege Artis" Jasmin Hasić.

Veliku pažnju publike privukli su članovi dječijeg hora "Lege Artis" i polaznici male škole violine, koja je nedavno formirana u Tuzli.

Oglasi

NA VRH