REAKCIJE Nakon nedavnog incidenta u tuzlanskoj školi

Porodica profesora koji je napao direktoricu uputila javno izvinjenje: Molimo za brz oporavak, dijelimo bol s vama

Istakli da žele apelirati na relevantne gradske, kantonalne, entitetske i državne institucije da osiguraju sigurniju budućnost učenicima

Avaz.ba

Fuad Isabegović: Čekićem napao direktoricu tuzlanske škole

Foto: Ahmet Bajrić


Porodica Isabegović iz Tuzle uputila je javno izvinjenje zbog napada profesora Fuada Isabegovića, koji je prije nekoliko dana čekićem napao i teško povrijedio direktoricu i pedagogicu gimnazije "Ismet Mujezinović" u Tuzli. 

Izvinjenje porodice Isabegović prenosimo u cijelosti:

– Porodica Isabegović želi ovim putem uputiti javno izvinjenje žrtvama bezumnog čina nasilja u prostorijama Gimnazije “Ismet Mujezinović” 16. januara ove godine, porodicama žrtava, svjedocima nesretnih događaja, učenicima Gimnazije i svim sugrađanima koji se zbog navedenih događaja osjećaju manje sigurno u svom gradu.

Kao porodica počinioca napada na radnike Gimnazije "Ismet Mujezinović" dijelimo svu bol s porodicama žrtava i želimo uputiti želje za brzim i kompletnim oporavkom žrtvama. Želimo da procesi koji će uslijediti nakon završetka istrage navedenih nemilih događaja donesu osjećaj pravde žrtvama i njihovim porodicama, ali i nadamo se prilici da član naše porodice koji je okrivljen za bezumne radnje dobije priliku da, uz institucionalnu pomoć, riješi probleme za koje smo sigurni da su glavni povod za sve što se desilo.

Kao porodica koja već generacijama živi na prostoru Tuzle, i kao pojedinci koji smo uvijek pokušavali pridonositi prosperitetu grada i naših sugrađana u okviru svojih mogućnosti, želimo uputiti i iskreno izvinjenje svim sugrađanima koji se usljed ovih događaja osjećaju manje sigurno u našem gradu. Molimo za brzi i potpuni povratak mira i spokoja na tuzlanske ulice, trgove, u avlije i domove.

Želimo iskoristiti ovu nemilu priliku da apeliramo na relevantne gradske, kantonalne, entitetske i državne institucije da osiguraju sigurniju budućnost učenicima naših škola i osoblju koje radi u istima i da uvedu mehanizme koji bi onemogućili da se slični događaji ponove negdje drugdje u budućnosti, sa drugim akterima.

Više o temi Fuad Isabegović

KOMENTAR DANA
Nasilnici u učionici
NA VRH

Podijeli članak na