SUBVENCIJE

Pola karte platit će Vlada

Utvrđena i osnovica za obračun plaće za januar uposlenicima u oblastima obrazovanja, nauke, policije, pravosuđa i uprave

L. I. O.

26.1.2019

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je sufinansiranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza za učenike osnovnih škola koji stanuju na udaljenosti većoj od dva kilometra od najbliže škole.  

Pismeni ugovor  

Sufinansiranje se odnosi na period februar – mart školske 2018./2019. godine u iznosu od 50 posto mjesečne karte u linijskom prijevozu, odnosno 50 posto iznosa utvrđenog pismenim ugovorom između prijevoznika i korisnika usluga prijevoza u vanlinijskom prijevozu.

Vlada je jučer utvrdila osnovicu za obračun plaće za januar uposlenicima u oblastima obrazovanja, nauke, policije, pravosuđa i uprave, kao i visinu naknade za ishranu uposlenicima u ovim oblastima.

Visina osnovice i naknade ostale su nepromijenjene, odnosno osnovica iznosi 404 KM, dok će naknada za ishranu u toku rada iznositi 8,00 KM po danu.

Posebna odluka

To ne vrijedi za pripadnike Jedinice za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona i Policijskih službenika jedinice policije za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, za koje je navedena naknada utvrđena posebnom odlukom.

Održavanje cesta  

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na godišnji plan i program održavanja i zaštite regionalnih cesta Tuzlanskog kantona za period 1. 1. 2019. – 31. 12. 2019. godine. U ovoj godini Direkcija će uložiti 8.102.422 KM u putnu infrastrukturu. Planirano je pokretanje 20 investicionih projekata i saniranje pet klizišta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.