NESVAKIDAŠNJE

Općinski sud Tuzla: Ukraden dokazni materijal iz sefa

Obijanje sefa primijećeno prošlog petka, ali se pouzdano ne može utvrditi je li i tog dana izvršena krađa dvije koverte u kojima se nalazilo 570 KM

E. Sk.

5.2.2019

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a TK intenzivno tragaju za osobom koja je u proteklom periodu izvršila krađu dokaznog materijala u Općinskom sudu Tuzla.

Obijanje sefa primijećeno je prošlog petka, ali se pouzdano ne može utvrditi je li i tog dana izvršena krađa dvije koverte u kojima se nalazilo 570 KM.  

- Riječ je o zaplijenjenom novcu koji služi kao dokazni materijal u daljnjem postupku. Istraga je pod našim nadzorom, a vrše je pripadnici OKP PU Tuzla – kaže za „Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

U zgradi Općinskog suda Tuzla u toku su rekonstrukcioni radovi, a mjesto gdje se nalazio sef upravo zbog toga nije bilo pokriveno videonadzorom. Naime, radnici koji su angažirani na izvođenju radova mijenjaju kompletne elektro i vodovodne instalacije tako da je prostorija gdje se nalazio sef bila bez napajanja električnom energijom, a samim tim i bez videonadzora.

- Saslušat će se i radnici Općinskog suda na ove okolnosti – kaže Arnautović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.