DOBOJ-ISTOK

Na 4. sajmu „Kupujmo domaće“ više od 90 izlagača

Sajam podržali uposlenici, roditelji i učenici škole te poduzetnici i Općina Doboj-Istok

Sa 4. sajma „Kupujmo domaće“ u Klokotnici

H. ČALIĆ

22.3.2019

U sportskoj dvorani Osnovne škole “Klokotnica” u Doboj-Istoku jučer je održan 4. sajam “Kupujmo domaće”, na kome je učestvovalo 90 izlagača. 

 Bolji uvjeti

Organizator sajma i ovaj put je kolektiv ove škole, roditelji i učenici, poduzetnici iz Doboj-Istoka i Gračanice, brojna udruženja, te učenici s Husina i Petrova. Prikupljena sredstva će biti utrošena na stvaranje boljih uvjeta učenicima u centralnoj i područnim školama.

 - Učenici i roditelji, uz pomoć Općine i poduzetnika, na svojim štandovima su pripremili brojne domaće proizvode. Počeli smo s dječijim sajom, a on je danas prerastao u veliki sajam domaćih proizvoda, čime pokazujemo našu opredijeljenost domaćoj proizvodnji. Mi se svaki dan moramo pitati šta još možemo uraditi da naša djeca budu sretnija i nasmijanija, kako bismo im stvorili bolju budućnosti. Ovo bez naših uposlenika i roditelja te poduzetnika i Općine sami ne bismo mogli uraditi - rekla je direktorica škole Senada Džanić.

Direktorica Džanić posebno je istakla angažman roditelja te je u to ime uručila zahvalnicu Senadu Mujkiću, predsjedniku Vijeća roditelja.

 Generalni pokrovitelj

U ime generalnog pokrovitelja sajma obratio se i načelnik Doboj-Istoka Kemal Bratić.

- Kupovati domaće, znači voljeti svoju domovinu BiH - kazao je, između ostalog, Bratić.

 Pavlović otvorio sajam

Sajmu su prisustvovali i predstavnici općina Gračanica, Doboj-Jug i bratske općine Starše iz Slovenije. U zabavnom dijelu su učestvovali hor škole, 90 mažoretkinja, pjevač Igor Vukojević i glumac Milan Pavlović, koji je i otvorio sajam.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.