ZDRAVSTVO

Međunarodni simpozij hirurga: 150 eminentnih stručnjaka u Tuzli

Naši stručnjaci će moći usvojiti nova savremena znanja, ali i steći nova prijateljstva, što je veoma značajno, kaže Hadžiefendić

E. Sk.

29.3.2019

U organizaciji Klinike za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u petak i subotu se u hotelu „Mellain“ održava 3. simpozij hirurga s međunarodnim učešćem. Ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić istakao je kako će Tuzla u dva dana biti centar hirurgije.

- Veoma značajan simpozij za nas. Naši stručnjaci će moći usvojiti nova savremena znanja, ali i steći nova prijateljstva, što je veoma značajno – kaže Hadžiefendić.  

Glavna tema simpozija je “Komplikacije u digestivnoj i visceralnoj transplantacijskoj hirurgiji”.

- Komplikacije u digestivnoj hirurgiji, njihovo prepoznavanje, dijagnostika i tretman predstavljaju najteži i najzreliji oblik hirurške prakse i direktno utječu na rezultat liječenja i preživljavanja kod hirurških procedura. Stručno okupljanje s temama vezanim za komplikacije u digestivnoj hirurgiji predstavljat će priliku za stručno usavršavanje, prihvatanje savremenih i modernih procedura u medicini i edukaciju kadra - navodi dr. Zijah Rifatbegović, načelnik Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla.

Na simpoziju u Tuzli učestvuje 150 domaćih i inozemnih eminentnih stručnjaka. Gost ovog simpozija je i Valentin Incko (Inzko), visoki predstavnik u BiH. Simpozij se završava u subotu.


Sa simpozija u Tuzli - Avaz
Sa simpozija u Tuzli - Avaz
Sa simpozija u Tuzli - Avaz
Sa simpozija u Tuzli - Avaz
Sa simpozija u Tuzli - Avaz
+12
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.