MANIFESTACIJE

Udruženje policije "4. april" Tuzla obilježilo svoj dan

Zahvaljujući hrabrosti, ali i dobroj organiziranosti osujetili namjere tadašnje JNA i njihovih rezervista

A. H.

4.4.2019

Tuzla: Svečanost povodom Dana policije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

U Tuzli je, u prisustvu mnogobrojnih članova Udruženja policije 1991. - 1995. "4. april", održana svečanost u znak obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma za odbranu Tuzle u kojoj je doprinos aktivnog i rezervnog sastava policije u to vrijeme bio od velikog značaja. 

- Među nama je veliki broj aktera tih značajnih događaja iz 1992. godine, kada su Tuzli, na osnovu svih saznanja, prijetile opasnosti da bude napadnuta od agresorske vojske koja je bila dobro naoružana. Da u tim događajima nije bilo tuzlanske policije koja je hrabro stala u odbranu svog grada, materijalnih dobara i građana Tuzle, pitanje je u kojoj bi se enklavi Tuzla sada nalazila – poručili su nekadašnji pripadnici tuzlanske policije, koja je, zahvaljujući hrabrosti, ali i dobroj organiziranosti osujetila namjere tadašnje JNA i njihovih rezervista da zauzmu Tuzlu. 

Današnjoj svečanosti, osim bivših poznatih tuzlanskih policajaca sa tadašnjim načelnikom MUP-a Tuzla Mehom Bajrićem, Budom Nikolićem, Zahidom Selimbašićem i drugima na čelu, prisustvovali su i i bivši gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić, kao i drugi predstavnici tadašnjeg političkog života Tuzle. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.