OAZA MIRA

Tuzlanski zoološki vrt ima više od 400 životinja

Razni sadržaji za djecu i odrasle

S. Mumić

14.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Nadomak gradske vreve, u mjestu Šićki Brod kod Tuzle, na raskrsnici puteva prema Sarajevu, Tuzli, Doboju i Orašju, smještena je oaza mira i mjesto za zabavu. 

Na nekoliko duluma zemlje nalaze se pravo životinjsko carstvo i razni sadržaji za djecu i odrasle. Različite vrste životinja - afriče, azijske, južnoameričke - posjetioci mogu vidjeti na jednom mjestu. Prošle godine u ZOO vrt ''Bingo'' u Tuzli stigle su Kjara (Kyara) i Nina, mlade lavice iz Mađarske, koje su se pridružile lavu Tumi. 

Prinovu su dobili košuta i jelen još krajem juna, a sredinom avgusta rođeno je i mladunče lame. Sada ZOO vrt ''Bingo'' ima više od 400 životinja, što, uz mnoštvo drugih zabavnih sadržaja, predstavlja svojevrsnu atrakciju u Bosni i Hercegovini.

Osim restorana, za djecu je u ponudi zatvorena igraonica površine 700 kvadratnih metara, u čijem sadržaju su mini igraonica za djecu od jedne do tri godine, velika igraonica za djecu od četiri do 12 godina, četiri tramboline, nekoliko velikih i malih tobogana, bazen s lopticama i mnoštvo drugih zabavnih rekvizita. 

- U pripremnoj je fazi teren pored jezera, gdje će biti još jedna velika vanjska igraonica 12x16x7 metara. Kada sve faze izgradnje budu završene, ZOO vrt će biti kompleks za koji se može reći da će biti najatraktivnije dnevno odmaralište u Bosni i Hercegovini - kazali su nam u ZOO vrtu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.