TUZLA

PDA kreće u formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu

Detalji će biti poznati u narednih nekoliko dana

S. Mujić

22.4.2019

Nema ništa od formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu s obzirom na način na koji predsjednik KO SDP-a TK Enver Bijedić vodi ove pregovore, kazao je Senad Alić, predsjednik Kantonalnog odbora PDA TK, za Avaz TV.

- Mi ćemo sačekati još nekoliko dana da oni osiguraju dovoljan broj ruku u Skupštini TK potreban za formiranje nove vlasti. Ukoliko ponovo ne uspiju, mi ćemo krenuti u drugom pravcu – kazao je Alić.

Nije želio otkriti koji je to "drugi pravac", kazavši da će o tome više detalja biti poznato u narednih nekoliko dana. Na pitanje bi li PDA pristala na formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu sa SDP-om, Našom strankom i SBB-om, on je istakao da za njih nije prihvatljiv "način na koji to radi Bijedić".

- Ako se ne promijeni politika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine generalno, od vrha do kantonalnog nivoa, ne bismo prihvatili takvu ponudu. Enver Bijedić od izbora vodi proces uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu, a ništa se ne dešava, ne može se uspostaviti skupštinska većina. Mislim da Bijedić privatno radi na ovom projektu, van uputa Glavnog odbora i Centrale SDP-a. Mi smo podržali programsku vladu, manjinsku ne podržavamo - poručio je Alić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.