TUZLA

Proglašeni pobjednici takmičenja "Moj pas, moja odgovornost"

U okviru takmičenja u kojem je učestvovalo ukupno 55 škola iz 13 općina Tuzlanskog kantona, djeca su dizajnirala postere kojima su na kreativan način pokazala znanje stečeno na radionicama

S uručenja nagrada u Tuzli

E. SKOKIĆ

26.4.2019

Fondacija "Dogs Trust" je takmičenje pod nazivom "Moj pas, moja odgovornost" organizirala u saradnji s Ministarstvom obrazovanja i nauke TK i s partnerskom organizacijom, Fondacijom Tuzlanske Zajednice (FTZ), a u srijedu u Osnovnoj školi Jala upriličena je ceremonija proglašenja pobjednika prvog "Dogs trust" takmičenja za osnovce Tuzlanskog kantona.  

U okviru takmičenja u kojem je učestvovalo ukupno 55 škola iz 13 općina Tuzlanskog kantona, djeca su dizajnirala postere kojima su na kreativan način pokazala znanje stečeno na "Dogs Trust" radionicama.

- Tokom ceremonije predstavnicima 13 škola koje su u ime svojih općina osvojile prvo mjesto uručeni su veliki, simbolični vaučeri, dok će nagrade – računar sa zvučnicima za svaku školu pobjednicu te tablet za voditelje pobjedničkih timova – biti dostavljeni u škole – saopćili su iz Fondacije "Dogs Trust".

Postavljena je i izložba svih dječijih radova pa su svi posjetioci mogli pogledati njihove zanimljive kreacije, a svi učesnici događaja su pored lijepih uspomena sa sobom ponijeli i simbolične poklone te edukativne materijale.

Edukativno-zabavne radionice koje kreira, finansira i koordinira Fondacija "Dogs Trust" u ovom kantonu se provode već četiri godine, uz angažman i partnerstvo FTZ-a i odobrenje Ministarstva.

Radionice su dio sveobuhvatne podrške Fondacije "Dogs Trust" trajnom i održivom rješavanju problema napuštenih pasa, a na njima djeca uče prije svega o tome kako da budu što sigurnija u blizini pasa i u kontaktu s njima, ali i o potrebama i prirodi pasa, te važnosti odgovornog vlasništva za sretnu zajednicu i sretne pse u njoj.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.