KOMUNALIJE

U Tuzli topli radijatori do prvomajskih praznika

Opće mišljenje građana je da od svih komunalnih preduzeća u Tuzli “Centralno grijanje” najrevnosnije obavlja svoje zadatke

Sezona grijanja protekla bez većih kvarova

E. SKOKIĆ

29.4.2019

Sezona grijanja na području Grada Tuzla zvanično je okončana 24. aprila, a korisnici usluga preduzeća „Centralno grijanje“ imat će tople radijatore do prvomajskih praznika. Odlučeno je to zbog najava meteorologa da će se pogoršati vremenske prilike, a direktor preduzeća Nevres Arnautović kaže kako će korisnicima za april biti fakturisana 24 dana.  

Ekipe na terenu

- Moram izraziti svoje zadovoljstvo što u sezoni koja je s toplom probom počela 1. oktobra 2018. godine i koja je trajala do 24. aprila 2019. godine nije bilo nijednog ozbiljnijeg kvara. Grad Tuzla, odnosno naselja, nijedan dan nisu ostala bez grijanja te smo, zahvaljujući tome, postigli evropske standarde u pružanju usluga – kaže direktor Arnautović.

Opće mišljenje građana je da od svih komunalnih preduzeća u Tuzli „Centralno grijanje# najrevnosnije obavlja svoje zadatke. U slučajevima manjih kvarova ekipe su u gluho doba noći izlazile na teren i rješavale uočene probleme kako krajnji korisnici ne bi bili oštećeni.

- Apeliramo na građane da redovno izvršavaju svoje obaveze, a kako bi preduzeće moglo svoje obaveze izmiriti prema državi, Termoelektrani Tuzla i kako bismo na najbolji mogući način izvršili neophodne remontne radove. Mogu reći da je stepen naplativosti naših usluga oko 90 posto – kaže Arnautović.

Obično se na adresu „Centralnog grijanja“ šalju upiti o proširenju toplovodne mreže u gradu. Taj posao je u ingerencijama Službe za komunalne poslove Grada Tuzla, a, kako saznajemo, za te namjene u 2019. godini predviđena su novčana sredstva u iznosu od 6,5 miliona KM.

Novi projekti

Predviđena je toplifikacija ulica Slavka Mičića i Strajka Mitrovića u mjesnoj zajednici Brčanska Malta, Put Viništa u mjesnoj zajednici Jala te nastavak toplifikacije naselja Kula i Batva.

 Bez priključka  

Od Službe za komunalne poslove Grada Tuzla zavise daljnji poslovi na toplifikaciji. Primjera radi, ulica Šeste bosanske brigade koja je od Trga slobode, odnosno centra grada, udaljena svega stotinu metara, još nije priključena na toplovodnu mrežu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.