KLADANJ

Cijena „Muške vode“ za 55 posto niža od prvobitne

Odlučili smo sniziti cijenu za još pet posto i više to, najvjerovatnije, nećemo raditi, kaže Halilović. Početna cijena iznosi 1.543.000 KM

E. SKOKIĆ

1.5.2019


Odbor povjerilaca preduzeća „Konjuh“ u stečaju iz Kladnja donio je još jednu odluku o snižavanja cijene kompleksa „Muška voda“.  

 Uplaćivali depozit

Početna cijena na zakazanoj desetoj prodaji iznosi 1.543.000 KM i za 55 posto je niža od prvobitne. Potencijalni investitori koji žele učestvovati u javnom nadmetanju moraju uplatiti 10.000 KM. Na prethodnim licitacijama nije bilo onih koji su uplaćivali depozit u ovom iznosu.

- Imali smo dva pisma namjere od preduzeća „Novogradnja“ Sarajevo i „Solana“ Tuzla te konkretnu ponudu preduzeća „Piemonte“ Tuzla u iznosu od 1,4 milion KM. S obzirom na to da niko nije uplatio depozit na naš račun, deveta licitacija završena je bez otvaranja ponuda. Odlučili smo sniziti cijenu za još pet posto i više to, najvjerovatnije, nećemo raditi - kaže za „Avaz“ Šahzudin Halilović, bivši direktor preduzeća „Konjuh“ i predsjednik Odbora povjerilaca.

Još tri zainteresirana kupca posjetila su kompleks „Muška voda“, ali prije zakazanog roka licitacije nisu poslali konkretne ponude.

 Tri bungalova

Ovaj kompleks prostire se na 76.680 kvadrata, od čega je 26.000 pod šumom. Sagrađeni su hotel, tri bungalova, vikendica, fudbalski teren, pekara, kantina...

Izvor i dalekovod 

U kompleksu se nalazi ski-staza u dužini od 500 metara, stadion malih sportova, a moguće je napraviti i kupalište gradnjom brane.

Kompleks ima vlastiti izvor vode za čije korištenje nije potrebna koncesija te dalekovoda u dužini od tri kilometra i trafostanice.

76.680  kvadrata iznosi površina kompleksa   


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.