SJEDNICE

Autistična djeca na tretmane će ići tokom ljetnog raspusta

Program će trajati od 1. jula do 16. avgusta, a selektivni program tokom ljetnog raspusta implementirat će uposlenici Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju

Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli

Piše: E. Sk.

19.6.2019

Vlada Tuzlanskog kantona na jučerašnjem zasjedanju donijela je odluku o izdvajanju novčanih sredstava za nastavak tretmana autistične djece i preko ljetnog raspusta u JU „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“.

Utvrditi uvjet

Program će trajati od 1. jula do 16. avgusta, a selektivni program tokom ljetnog raspusta implementirat će uposlenici Zavoda.

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Vlada TK je utvrdila uvjete, kriterije i postupak za odabir korisnika donacija u finansijskim sredstvima na ime održivog povratka.

- Donacije se odobravaju za priključke za mehanizaciju, motokultivatore, plastenike do 100 kvadrata, sitnu i krupnu stoku, mašine i uređaje za bavljenje obrtničkom djelatnošću i gospodarske objekte, čija nabavna vrijednost sa obračunatim PDV-om ne prelazi 6.000 KM – navode u Vladi TK.

Broj prijava

Maksimalan broj donacija po jednoj općini ili gradu na ime održivog povratka je pet, a ukoliko nema dovoljan broj prijava iz drugih općina ili gradova, onda se može povećati srazmjerno sredstvima koja su ostala neraspoređena.

Utvrđen iznos regresa

Donsena je i odluka kojom se utvrđuje visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) zaposlenim kod korisnika budžetskih sredstava koji ostvaruju pravo na korištenje godišnjeg odmora za budžetsku 2019. godinu u pojedinačnom iznosu 462 KM, izuzev nosilaca pravosudnih funkcija.

395.000 KM izdvojeno za realizaciju kapitalnih investicija i ulaganja u ukupno 12 pravosudnih institucija sa područja Tuzlanskog kantona


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.