ZAHTJEVI

Hoće li se konstituirati nova vlast: Prikupljaju se potpisi za održavanja sjednice Skupštine TK

Novu vladajuću koaliciju trebali bi sačinjavati SDA, DF, SBB, SBiH i dva zastupnika SDP-a BiH

Sa jedne od ranijih sjednica. Arhiv

Piše: E.Sk

5.7.2019

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona trebao bi se održati u ponedjeljak, 8. jula, sa početkom u 13 sati sa ciljem izbora predsjednika i dopredsjednice zakonodavnog tijela, a samim tim i da se otkoče procesi formiranja izvršne vlasti na području najmnogoljudnijeg kantona.

Prema raspoloživim informacijama, potpise za održavanje sjednice stavilo je 18 zastupnika u Skupštini TK, a novu vladajuću koaliciju trebali bi sačinjavati SDA, DF, SBB, SBiH i dva zastupnika SDP-a BiH.

No, potpis na održavanje sjednice, kako saznajemo, nije stavio Bego Gutić, predsjednik KO SDA TK, navodno zbog operacije u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. No, Gutić se oglasio u medijima, okarakteriziravši izvršnu vlast, koja još nije formirana, kao „privatnu vladu tajkuna Hodžića i Bijedića“.

Nevezano za potpis Bege Gutića, kako saznajemo, potpisi su već prikupljeni, a KO SDA TK trebao bi se na svojoj sjednici očitovati povodom posljednjih medijskih istupa svog predsjednika Kluba zastupnika u Skupštini TK.

Izvjesno je da će dopredsjednici Skupštine TK biti Slađan Ilić (SDP) i Vedrana Petrović (SDP), dok se još ne zna kome će pripasti mjesto predsjedavajućeg. Špekulira se kako će novog premijera TK dati SDA iz Živinica.



Zahtjev. E.Sk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.