ODLUKE Zasjedalo Gradsko vijeće Srebrenika

Izrada strategije razvoja turizma

Prioritet u ovom strateškom dokumentu imat će stari grad kao jedan od simbola bosanske državnosti i prirodne ljepote planine Majevice

O. MUJKIĆ
11.07.2019 13:43

Sa sjednice: Usvojen strateški dokument

Foto: O.M.

Vijećnici Gradskog vijeća Srebrenik podržali su Prijedlog odluke o izradi strategije razvoja turizma Grada Srebrenika za period 2020.-2024. godina. Radi se o strateškom dokumentu kojim će se usmjeriti razvoj turizma, utvrditi prioriteti u razvoju i odrediti putokazi za sveukupan razvoj turizma na području ove lokalne zajednice.

Prioritet u ovom strateškom dokumentu, rečeno je na sjednici, imat će stari grad kao jedan od simbola bosanske državnosti i prirodne ljepote planine Majevice, čije stavljanje u funkciju turizma bi trebalo donijeti dobrobit cjelokupnoj lokalnoj zajednici.

Sredstva za izradu strategije razvoja turizma za naredno petogodišnje razdoblje osigurat će Grad Srebrenik i Turistička zajednica ovoga grada.

Na sjednici su usvojeni i Odluka o snabdijevanju toplotnom energijom i Nacrt odluke o organizaciji i djelokrugu jedinstvenog organa uprave, dok izvještaji o radu javnih ustanova čiji je osnivač Grad Srebrenik nisu dobili podršku većine vijećnika.

Komentari

NA VRH