ODLUKE

Izrada strategije razvoja turizma

Prioritet u ovom strateškom dokumentu imat će stari grad kao jedan od simbola bosanske državnosti i prirodne ljepote planine Majevice

Sa sjednice: Usvojen strateški dokument. O.M.

Piše: O. MUJKIĆ

11.7.2019

Vijećnici Gradskog vijeća Srebrenik podržali su Prijedlog odluke o izradi strategije razvoja turizma Grada Srebrenika za period 2020.-2024. godina. Radi se o strateškom dokumentu kojim će se usmjeriti razvoj turizma, utvrditi prioriteti u razvoju i odrediti putokazi za sveukupan razvoj turizma na području ove lokalne zajednice.

Prioritet u ovom strateškom dokumentu, rečeno je na sjednici, imat će stari grad kao jedan od simbola bosanske državnosti i prirodne ljepote planine Majevice, čije stavljanje u funkciju turizma bi trebalo donijeti dobrobit cjelokupnoj lokalnoj zajednici.

Sredstva za izradu strategije razvoja turizma za naredno petogodišnje razdoblje osigurat će Grad Srebrenik i Turistička zajednica ovoga grada.

Na sjednici su usvojeni i Odluka o snabdijevanju toplotnom energijom i Nacrt odluke o organizaciji i djelokrugu jedinstvenog organa uprave, dok izvještaji o radu javnih ustanova čiji je osnivač Grad Srebrenik nisu dobili podršku većine vijećnika.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.