TUZLA

Ne otvarati vrata svakome ko pozvoni na interfon

Pokušat će u narednom periodu videonadzorom pokriti ulaze u haustore gdje još nisu postavljene kamere

U mjesnoj zajednici Sjenjak upućen apel vlasnicima stanova i poslovnih prostora. Avaz

E. SKOKIĆ

26.7.2019

Zbog učestalih provala na području mjesne zajednice Sjenjak u Tuzli, upućen je apel vlasnicima stanova i poslovnih prostora da obrate pažnju na nepoznate osobe koje ulaze u haustore.

Negativne pojave

- Imali smo nedavno u po bijela dana pokušaj obijanja stana, zbog čega su nas kontaktirali službenici policije, a mi polijepili obavještenja kako bismo animirali građane da otvore oči i da zajednički zaštitimo imovinu. Do sada imamo 60 posto prikupljenih podataka i očekujemo da će odbori etažnih vlasnika odgovoriti pozitivno na naš apel i da ćemo u budućnosti ovakve negativne pojave spriječiti zajedničkim djelovanjem – kaže Dušan Perić, predsjednik Mjesne zajednice Sjenjak.

Pokušat će u narednom periodu videonadzorom pokriti ulaze u haustore gdje još nisu postavljene kamere. Također, kroz konstantan rad s građanima ukazivat će se na značaj zajedničkog djelovanja.

- Građani, otvorite oči! To bi bila moja poruka. Ne smijemo svakom davati šifre za elektronske brave ili otvarati ulazna vrata svakom ko pozvoni na interfon. Živimo u takvom vremenu da moramo voditi računa o ovakvim stvarima. Kroz naselje prolaze i migranti, a nedavno smo imali dojavu da su i oni ušli nesmetano u ulaz te da su prespavali na terasi jedne stambene zgrade – govori Perić.

Bolja saradnja

Apel je upućen vlasnicima stanova u blokovima A, B, C, D i E te kulama F i G. Pojačano je, kako saznajemo, i prisustvo službenika Policijske stanice Istok PU Tuzla, tako da se očekuje unapređenje saradnje građana i policije radi zaštite lične i zajedničke imovine.

Odlaganje otpada

U naselju Sjenjak selektivno odlaganje otpada nije na najbolji način prihvaćeno od svih građana. Pokušaj instalacije „zelenog otoka“ je propao vrlo brzo jer su neodgovorni pojedinci zapalili kontejner. Ipak, MZ će u saradnji s nevladinim sektorom pokušati animirati građane da otpad odlažu u skladu s evropskim regulativama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.