ŽIVINICE Program podrške marginaliziranim grupama

USAID osigurao 100.000 KM za pokretanje poslova u oblasti ugostiteljstva, zanata, poljoprivrede...

Sredstva se dodjeljuju kroz Fond za podršku razvoju biznisa

Fena
07.08.2019 07:47

S USAID-ove edukacije u Živinicama

Foto: Arhiv

Ugovori o dodjeli sredstava iz Program podrške marginaliziranim grupama bit će potpisani danas sa 14 žena u Živinicama, najavljeno je iz USAID-a.

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama u saradnji s Gradom Živinice osigurao je 100.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa.

Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja te nezaposlene mlade žene.

Tim programom bit će pokrenuti poslovi u oblasti ugostiteljstva, zanata, poljoprivrede, uslužnih djelatnosti i proizvodnje eko povrća, a poduzetnicama će biti pružena finansijska i mentorska podrška u pokretanju i održavanju biznisa.

Sredstva se dodjeljuju kroz Fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena koji je osnovan početkom 2017. godine i kroz koji je do sada podržano više od 100 biznisa.

Kreiranjem Fonda između USAID/PPMG i partnera nastoje se stvoriti prilike za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta, navode iz USAID - Programa podrške marginaliziranim 

Tagovi

Živinice USAID

Komentari

NA VRH