TUZLA

Kantonalna organizacija SDP-a TK bira predsjednika 15. septembra: Nismo postali satelit SDA

Povjereništva su uvedena u Lukavcu i Banovićima

Dževad Hadžić. E. Skokić

Piše: E. Skokić

16.8.2019

Dževad Hadžić, šef povjereništva Kantonalne organizacije SDP-a TK, izjavio je kako su pojedinci, odnosno odbjegli partijski drugovi, bezuspješno pokušali da SDP u TK pretvore u satelit Stranke demokratske akcije (SDA).

- To su radili pojedinci iz SDP-a, u saradnji sa SDA. Međutim, nisu uspjeli jer je broj onih koji namjeravaju prijeći u stranku koja će se formirati zanemarivo mali, baš kao i broj onih koji su u međuvremenu napustili SDP – kaže Hadžić.

Iz SDP-a su isključena dva zastupnika u Skupštini TK (Žarko Vujović i Husein Tokić), te jedan član SDP-a Lukavac, dok je jedan član iz Lukavca sam napustio partiju. Također, nedavno su isključena i tri člana GO SDP-a Gradačac.

- Od 13 gradskih ili općinskih odbora 11 njih je nastavilo normalan rad. Povjereništva su uvedena u Lukavcu i Banovićima. Gradske i općinske organizacije djeluju vrlo jedinstveno i u skladu sa Statutom i Programom SDP-a – kaže Hadžić.

U narednom periodu Klub zastupnika SDP-a u Skupštini TK pokrenut će apelaciju zbog neustavnog izbora potpredsjednika tog zakonodavnog tijela.

- Zbog kršenja Ustava TK kod imenovanja Vlade TK u kojoj nema zastupljenosti hrvatskog naroda na sjednici Kluba Hrvata ćemo pokrenuti i pitanje vitalnog nacionalnog interesa – zaključuje Hadžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.