TUZLA Izgradnja istočne tribine stadiona Tušanj

Radovi kasne, ipak neće biti poklon klubu za 100. rođendan

Ukupno 5 miliona KM iz gradskog budžeta predviđeno je za gradnju

E. Skokić
22.08.2019 13:25

Korov je prekrio i ono malo urađenog

Foto: E. Skokić

Gradnja istočne tribine stadiona Tušanj u Tuzli je pompezno najavljena prije četiri godine, ali otad do danas gotovo da ništa nije urađeno. 

Nema nikoga

U jeku građevinske sezone na gradilištu odavno nema nikog, a korov je prekrio i ono malo urađenog još prije dvije godine. Ipak na posljednjem Kolegiju gradonačelnika najavljeno je skoro raspisivanje tendera za gradnju tribune, kao i početak pregovora s Vladom TK o modelima sufinansiranja projekta.  

- Meni je drago da je novi premijer TK rekao da bi zajedno s nama gradio stadion. Mi ćemo ubrzo tražiti sastanak kod premijera da se dogovorimo o sufinansiranju. Spremni smo za tender za istočnu tribinu, za sve konstruktivne radove na istočnoj tribini, pa ćemo predložiti premijeru nekoliko varijanti, a drago mi je da Kanton želi pomoći gradnju ovog objekta, koji prevazilazi značaj samo Tuzle - kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Jasno je kako neće biti ispunjeno javno dato obećanje da će tribina biti gotova u godini kada Radničko sportsko društvo „Sloboda“ proslavlja 100. rođendan. Inače, ukupno 5 miliona KM iz gradskog budžeta predviđeno je za gradnju tribine.

Ispod tribine trebale bi se graditi svlačionice po UEFA standardima, VIP i pres-lože, kao i prostorije za antidoping-kontrolu.  

Tržni centar

Predviđeno je i da s novom tribinom stadion „Tušanj“ dobije dodatnih oko 7.000 sjedećih i natkrivenih mjesta te da se ispod tribina gradi tržni centar.

Komentari

NA VRH