GODIŠNJICA

Okupljaju se omladinci koji su gradili tuzlanski aerodrom

Pozvali sve učesnike na okupljanje 25. novembra

Učesnici Omladinske radne akcije iz 1979. godine. A. Bajrić

E. Sk. / Avaz.ba

14.10.2019

Učesnici Omladinske radne akcije iz 1979. godine na Aerodomu Dubrave kod Živinica obilježit će 40. godišnjicu predanog rada na ovom izuzetno važnom infrastrukturnom objektu.  

Inicijativni odbor planirao je da se godišnjica obilježi oko 25. novembra ove godine, odnosno Dana državnosti, i s tim u vezi pozvali su sve akcijaše da im se jave. 

- Pozivamo sve učesnike da se odazovu našem pozivu. Još nismo zaokružili aktivnosti koje planiramo realizirati. Želimo organizirati izložbu fotografija i ako budemo u mogućnosti, izvršiti smotru svih brigada. Bilo nas je, vjerujte, iz svih krajeva BiH i bivše SFRJ – kaže Džemil Delić u ime Inicijativnog odbora obilježavanja 40. godišnjice ORA-e Dubrave. 

Omladinci su od 1979. do 1982. godine gradili aerodrom, ali i druge infrastrukturne objekte. Sagradili su most prema aerodromu, prilazni put i pripremili plato za gradnju. Potom su uradili i put prema Površinskom kopu Dubrave te vodovod za to mjesto. Podršku u obilježavanju godišnjice, kako su nam rekli, pružio im je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.