BANOVIĆI

Školski čas s učenicima

Druženje sa piscima Safetom Berbićem i Redžom Salkićem

Cilj je knjigu približiti đacima. S. Ikanović

S. I.

1.11.2019

Knjiga kao neprevaziđen oblik kulturnog izražavanja, promovirana je još jednom učenicima u MSŠ-a u Banovićima u povodu oktobra, mjeseca knjige, ovog puta kroz interakciju i razgovor s banovićkim piscima Safetom Berbićem i Redžom Salkićem o njihovim posljednjim djelima.

- Bojim se da smo tradicionalne metode čitanja knjige nekako prežvakali i da danas u ovoj postindustrijskog eri moramo tragati za nekim novim načinima, a jedan od njih je interaktivna komunikacija s čitaocima - istaknuo je Berbić.

U MSŠ-u ističu da je značajno smanjeno čitanje knjiga i da se upravo na ovaj način pokušava privući pažnja učenika za njihovim stvaralaštvom, jer kako ističu, postoji značajan potencijal učenika. Svake godine se pojavi neko od učenika ko počne pisati neke pjesme, romane ili priče i veoma je važno da se knjiga približi djeci, jer je ona nezamjenjiv oblik informiranja i odnosa prema kulturi.

Druženje u okviru jednog školskog časa organizirali su Centar za kulturu i informiranje i Mješovita srednja škola „Banovići“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.