AKTUELNO

Predsjednik Gradskog vijeća Tuzla prešao u Socijaldemokrate BiH

Enver Bijedić i Aleksandar Vujadinović. Avaz

Piše: E.Sk / Avaz.ba

1.11.2019

Aleksandar Vujadinović, predsjednik Gradskog vijeća Tuzla, postao je novi član Socijaldemokrata BiH. Na taj način Vujadinović je napustio SDP Tuzla, a on je bio nosilac liste te partije na lokalnim izborima 2016. godine i osvojio je najviše pojedinačnih glasova birača.  

Vujadinović je pristupnicu SD-u BiH potpisao u društvu predsjednika Envera Bijedića, koji mu je uručio člansku kartu.

- Čast nam je što je Socijaldemokratima Bosne i Hercegovine pristupio eminentni, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti ortopedije u BiH, pa i šire. Na ovaj način dokazujemo da želimo promijeniti stanje u zdravstvu TK, kao i cjelokupno stanje u našem kantonu. Stanje u društvu može se promijeniti samo ulaskom u vlast i aktivnim učestvovanjem, a ne iz opozicionih klupa - izjavio je predsjednik SD-a BiH Enver Bijedić.

Prelazak Vujadinovića iz SDP-a u SD poremetit će odnos snaga pozicije i opozicije u Gradskom vijeću. SDP u Gradskom vijeću Tuzla s Tuzlanskom alternativom, vijećnikom iz reda nacionalnih manjina i DF-a ima klimavu većinu, a već se špekulira da će GO SDP-a Tuzla pokušati vrbovati neke od nezavisnih vijećnika kako bi zadržao vlast u Tuzli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.