KALESIJA

Ćazim Fazlić po serum morao ići u Srbiju

Kakva je to država koja štiti kerove, a ne može zaštititi ljude, kaže Fazlić

Rana još vidljiva. F. Sinanović

Piše: F. Sinanović

19.11.2019

Ćazim Fazlić (74) iz Palavra kod Kalesije postao je još jedna od brojnih žrtava pasa lutalica.

- Vraćao sam se s pijace. U centru Kalesije, ispod jednog parkiranog automobila istrčao je pas i ugrizao me za nogu - kaže Fazlić.

Nakon što ga je pas ugrizao, javio se u Hitnu pomoć Doma zdravlja, gdje su mu, kako kaže, ranu samo jodirali i rekli da mora primiti serum u roku od 24 sata.

Nevolja za njega bila je što nigdje u kalesijskim apotekama, a ni na području Tuzlanskog kantona, nije bilo seruma. Po serum je morao ići u Srbiju, u Mali Zvornik.

- I tamo sam ga našao tek u trećoj apoteci. Rekli su mi da serum pokupovaše mušterije iz Živinica i Kalesije. Dok sam otišao u Mali Zvornik, kupio serum i platio intervenciju u kalesijskom Domu zdravlja, potrošio sam stotinjak maraka. Sramota je da u našim apotekama nema seruma. Šta će biti kad pas ugrize neku sirotinju, nekoga ko nema tih sto maraka - ističe Fazlić.

Česta slika u Kalesiji. F. Sinanović

Naglašava da je ljut i na vlast i na državu.

- Oni se moraju brinuti o nama. Kažu - ne smiješ ubiti psa lutalicu. Kakva je to država koja štiti kerove, a ne može zaštititi ljude - kaže Fazlić, naglašavajući i da su njegovu kćerku psi napali prije nešto više od mjesec, a komšinica je završila u tuzlanskoj bolnici.

Od dežurnog medicinara u Hitnoj pomoći saznali smo da serum ne nabavljaju već dvije godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.