USPJEH

Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrenu medalju u SAD

Enisa Kalfić, Amina Nišić i Alem Tukić su ponos države

Veliki uspjeh bh. učenika u SAD. Fena

Fena

23.11.2019

Učenici Međunarodne srednje škole "Richmond Park" u Tuzli Enisa Kalfić, Amina Nišić i Alem Tukić su na takmičenju "World Scholar's Cup Tournament of Champions", koje je održano na Yale univerzitetu (SAD), osvojili tri zlatne i jednu srebrenu medalju, koje, kako kažu, poklanjaju domovini za rođendan - Dan državnosti BiH. 

Ovaj kup šampiona iz cijelog svijeta koji su ostvarili najbolje rezultate na nacionalnim i regionalnim takmičenjima bio je odlična prilika da i predstavnici Bosne i Hercegovine odmjere svoje znanje s vršnjacima iz drugih država.

Oko 6.000 takmičara raspoređenih u 700 timova takmičilo se u nekoliko kategorija, kao što su: debate, pisanje eseja i kvizovi znanja.

Jaka konkurencija bh. timu, koji je pratila profesorica Jasmina Selimović, bila je dodatni motiv da pokaže sve svoje vještine i ostvari zavidne rezultate, saopćeno je iz ove škole.

Na prestižnu reviju znanja učenici Međunarodne srednje škole ''Richmond Park'' iz Tuzle su se plasirali zahvaljujući odličnom plasmanu na globalnoj rundi u Hagu, Roterdamu i Amsterdamu (Holandija) koja je održana u julu ove godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.