TUZLA

Počela gradnja lifta za pacijente s invaliditetom

Bit će umnogome olakšan i rad uposlenika

Rok za završetak radova je dva mjeseca. Avaz

E. Sk.

26.11.2019

Menadžment Doma zdravlja Tuzla, na čelu s direktorom, prim. dr. Suadom Bijedićem, uvođenjem izvođača radova u posjed zvanično je započeo projekt gradnje lifta za pacijente s invaliditetom.

Problem arhitektonskih barijera prisutan je, faktički, od njegovog otvorenja, a prethodnih godina se prevazilazio gradnjom rampi za osobe s invaliditetom.

No, gradnja lifta umnogome će olakšati rad zaposlenika, ali i donijeti višestruku korist za pacijente.

- Lift će kretati iz suterena, gdje su smješteni Mikrobiologija i Odjeljenje za fizikalnu terapiju. Na prvom spratu imamo Interno odjeljenje i Radiologiju, a na drugom se nalaze laboratoriji i Odjeljenje za očne bolesti te bolesti uha, grla i nosa. Pacijente s invaliditetom do sada smo, faktički, morali nositi uz stepenice kako bi stigli do laboratorija ili rendgen-aparata – kaže Bijedić.

Investicija je vrijedna skoro 90.000 KM, a novac je osguran u budžetu Grada Tuzla. Rok za završetak radova, koje izvodi firma iz Gračanice, je 60 dana.

Lift, čija je gradnja počela, koristit će i ležeći te teško pokretni pacijenti, a kako se nalazi u središnjem dijelu Doma zdravlja, oni će bez problema moći pristupiti odjeljenjima i laboratorijima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.