TUZLA

Socijaldemokrati BiH dobili novo pojačanje

Prije Miškovića, u SD BiH je iz SDP-a BiH pristupio i Aleksandar Vujadinović, predsjednik Gradskog vijeća Tuzla, koji je nakon toga razriješen dužnosti

Enver Bijedić i Mirel Mišković. E. Sk.

Piše: E. Sk./ Avaz.ba

4.12.2019

Dopredsjednik Gradskog vijeća Tuzla Mirel Mišković napustio je redove Tuzlanske alternative i postao novi član Socijaldemokrata BiH.  

- Mogu slobodno reći da sam se odlučio na korak da pristupim SD-u BiH jer vjerujem da je to jedan zdrav projekat koji je utemeljen na općeljudskim vrijednostima koji ujedno poštuje prava i skupina i pojedinaca. Vjerujem da je to projekat koji ima budućnost, da je projekat koji ne narušava način života u našoj državi i u našem gradu, već naprotiv, daje nam garanciju da dosta stvari može da funkcioniše puno bolje. Na kraju, želim istaći da dolazim među dobre ljude, iskrene drugove i prijatelje koji mogu, znaju i imaju viziju kako poboljšati postojeće stanje. Ponosan sam što ću biti dio tog tima i dati svoj doprinos - kazao je Mirel Mišković. 

Prije njega, u SD BiH je iz SDP-a BiH pristupio i Aleksandar Vujadinović, predsjednik Gradskog vijeća Tuzla, koji je nakon toga razriješen dužnosti.

 - Socijaldemokrati BiH ovim činom pristupanja Mirela Miškovića, zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla, pokazujemo svoje osnovno načelo, princip, a to je multietničnost. Kompletno rukovodstvo Gradskog vijeća Tuzla je prešlo u SDBiH i to nama daje posebnu težinu u radu Gradskog vijeća i na taj način dobivamo na važnosti, te najavljujemo kakve ćemo spektakularne rezultate imati iduće godine na lokalnim izborima - izjavio je predsjednik SD-a BiH Enver Bijedić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.