BANOVIĆI

Distribuirali zdravstvene vodiče na Brajevom pismu

Dom zdravlja i Udruženje slijepih i slabovidnih osoba iz Banovića

Nijaz Omerović. S. I.

Piše: S. I./ Avaz.ba

4.12.2019

Edukativnim predavanjem o zdravlju i prevenciji karcinoma dojke te promocijom informativnog vodiča o dostupnim zdravstvenim uslugama na Brajevom pismu, nastavljena je dobra saradnja Udruženja slijepih i slabovidnih lica i Doma zdravlja u Banovićima. Zajedničkim snagama, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom distribuirali su 32 informativna vodiča kojima će slijepim i slabovidnim osobama biti omogućen pristup informacijama koje pruža Dom zdravlja Banovići. 

- Za slijepe i slabovidne osobe jako je bitno da mogu sami doći do informacije gdje se koje usluge pružaju, koji doktor radi, kako doći do određene ordinacije ili kontaktirati neku službenu osobu, jer taj osjećaj samostalnosti je nezamjenjiv - kazao je predsjednik Udruženja slijepih i slabovidnih Nijaz Omerović i naglasio da je ovo nastavak dobre saradnje koja ima za cilj poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga slijepim i slabovidnim licima. 

Udruženje broji 103 člana i aktivan je član društvene zajednice jer svaka ideja se realizira na njihovu inicijativu. Sljedeći korak je štampanje i biltena o zdravlju i prevenciji liječenja bolesti koju oni odrede, navode iz Doma zdravlja. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.