TUZLA

Učestvovali učenici medresa i gimnazija

Istaknut značaj prirodnih nauka u razvoju logike

Organizirana i edukativna posjeta Termoelektrani Tuzla. Avaz

Piše: S. J.

5.12.2019

Na Susretima mladih matematičara i fizičara medresa i gimnazija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji su održani u Behram–begovoj medresi u Tuzli, Medresu „Džemaluddin Čaušević“ iz Cazina na ovom takmičenju predstavljale su Sumeja Puškar, Ilma Kauković i Adna Velić, s kojim je bila i njihova profesorica Mirsada Pašić.

Na otvaranju susreta prisutnima se obratio direktor Behram–begove medrese Ahmed Hatunić, koji je istakao značaj prirodnih nauka u razvoju logike kod učenika i njihov doprinos koji imaju u razvoju i napretku jednog društva.

Tokom susreta učesnicima su održali interesantna predavanja profesori s Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli dr. Amra Rekić-Vuković, dr. Smajo Sulejmanović, dr. Hedim Osmanović, mr. Jasmina Muminović–Huremović i mr. Dino Ćorović, profesor fizike u Behram–begovoj medresi. Učenici medrese domaćina, Dino Selimović i Enida Fatić, izveli su eksperiment s radioaktivnim zračenjem. Učesnici ovih zanimljivih susreta imali su i edukativnu posjetu Termoelektrani Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.