TUZLA

Dolaze i likovi iz bajke

Okončan projekt „Plesom do pravilnog razvoja“

Pripreme za veliku plesnu večer. Avaz

Piše: E.Sk.

11.12.2019

Centar za ples i rekreaciju iz Tuzle kroz projekt „Plesom do pravilnog razvoja“, koji je rađen pod pokroviteljstvom Grada, od septembra do decembra besplatno je učio više od 300 osnovaca različitim vrstama plesa i na taj način nastojao stvoriti im ljubav prema ovoj umjetnosti te ih potaknuti na fizičku aktivnost.

Velika plesna večer zakazana je za 21. decembar, kada će osnovci na djelu pokazati ono što su naučili, a najbolji će dobiti nagrade.

- Potrudili smo se i da ostali polaznici projekta budu nagrađeni nekim drugim poklonima, jer su to zaista zaslužili. Vrijedno su radili u proteklom periodu i uspješno su savladali sve izazove koje smo im dali, a najveći je taj da smo ih uspjeli odvojiti od računara i potaknuti na ples i druženje – kazao je Senad Softić, predsjednik Centra za ples i rekreaciju.

Za veliku plesnu večer priprema se mnoštvo sadržaja.

- Želimo da taj dan bude prava zabava za djecu. Zato smo se potrudili „dovesti likove iz bajki“, uz to ćemo napraviti maskenbal, šaranje po licu i, naravno, odlično se zabaviti s Djedom Mrazom, koji će zaplesati s njima – kaže Azra Bajraktarević, PR Centra za ples i rekreaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.