TUZLA

Usvojen budžet, imenovan Nezavisni odbor

Skupština TK. Avaz

Piše: E.Sk / Avaz.ba

23.12.2019

Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona usvojili su budžet u ukupnom iznosu 432.138.000 KM. U odnosu na prošlogodišnji budžet za 2020. godinu je veći za oko 26 miliona KM.  

- Vlada ide na javan i transparentan način trošiti sredstva. Ja sam rekao da bih bio najsretniji čovjek da sam mogao zastupnicima predložiti budžet Sarajevskog kantona i onda bi daleko više bilo mogućnosti za svakog budžetskog korisnika, a i građani bi imali puno više od onoga što mi kroz ovaj budžet možemo da pružimo – izjavio je Suad Mustajbašić, ministar finansija TK.

Zastupnici u Skupštini TK imenovali su i novi saziv Nezavisnog odbora, u čijim je ingerencijama rad direktora Uprave policije MUP-a TK. U novi Nezavisni odbor imenovani su: Nermin Okanović, Suad Suljić, Edis Barčić, Elsajed Fatušić, Sanja Hajdukov, Vedran Vinčić i Hidajte Mahmutbegović.

Sada već bivši Nezavisni odbor, kako saznajemo, rad direktora policije Dževada Kormana u 2019. godini ocijenio je maksimalnom ocjenom 5, dok je ranije ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić rad direktora ocijenio sa 1. Iako je bilo najavljeno kako će se razmatrati izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima, koje bi faktički donijele i smjenu Kormana, saznajemo da je do daljnjeg prolongirana takva tačka dnevnog reda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.