KALESIJA

Pjevalo se, igralo, a golova kao kiše

Ponuđeni kulturni, zabavni i sportski sadržaji

Na revijalnoj utakmici nastupili i reprezentativci. F. Sinanović

Piše: F. Sinanović

2.1.2020

Javna ustanova BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i BZK "Preporod" uspješno su organizirali još jednu manifestaciju „Dani dijaspore“.

- Cilj nam je bio da dijaspori ponudimo nekoliko kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja, kako bi što ugodnije proveli odmor u Kalesiji - kazao je Nermin Bukvar, predsjednik BZK "Preporod".

Manifestacija je otvorena programom „Ususret dijaspori“, tokom kojeg su nastupili članovi GKUD „Halisije“ i izvođač sevdalinki Esad Hodžić.

U biblioteci je održana književna večer na kojoj su stihove i o svom radu govorili Mehmed Đedović, Azir Šabić, Fahrudin Sinanović, Hasan Paloš, Edima Džinić-Efendić, Muhamed Omerović, Suad Bešlić, Huso Avdić i Seid Aščić.

S održane književne večeri. F. Sinanović

Glavni dio bila je revijalna utakmica Bh. zvijezde – Kalesija. Za Bh. zvijezde nastupili su reprezentativci Eldar Ćivić i Jasmin Mešanović, Ševkija Resić (Sarajevo), Muharem Ćivić (Velež)... Protiv njih su igrale tri selekcije: biznismeni, dijaspora i selekcija novinara, koju su s klupe vodili novinari Emir Delić i Sinan Sinanović i trener Zlatan Nalić. Rezultat niko i ne pamti, jer je golova bilo kao kiše.

Manifestacija je okončana izložbom slika autora Mehmedalije Mehmedovića, Adila Mešanovića, Sejfulaha Imamovića, Admire Ramić, Muhameda Džananovića, Mirsada Pezića, Arele Tubić, Amira Muminovića, Dževada Hamzića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.