TUZLA

Na Trgu slobode bilo više od 10.000 ljudi

Ispunili smo naša očekivanja, kaže Jahić

Tuzlaci i gosti grada se dobro zabavili. A. Bajrić

Piše: E. Skokić / Avaz.ba

4.1.2020

U Gradskoj upravi Tuzla jučer su sumirani rezultati organiziranog dočeka Nove godine na Trgu slobode. Procjene govore da je u “najluđoj noći” na najvećem trgu u BiH bilo više od 10.000 ljudi te da je manifestacija organiziranog dočeka Nove godine protekla bez ijednog incidenta.

- Ovo je do sada bio najbolje organizirani doček Nove godine. Hoteli su bili puni, više od 95 posto kapaciteta, kao i privatni smještaj – kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Direktor Turističke zajednice Tuzla Edin Jahić istaknuo je kako poslije sumiranih rezultata svi mogu biti prezadovoljni manifestacijom na trgu.

- Ispunili smo naša očekivanja. Ovo nam je prva godina da u potpunosti finansiramo organizirani doček Nove godine. Nijedan fening nije potrošen iz budžeta Grada za spektakl koji smo upriličili – ističe Jahić.

Na visini zadatka bili su službenici Policijske uprave. Samo je jedna tuča registrirana u ulici Tabašnice, dok je u danima prije i poslije Nove godine evidentirana nikad manja upotreba pirotehničkih sredstava.

- Angažirali smo veći broj policajaca i njima zahvaljujem što su odgovorili zahtjevu obezbjeđenja sigurnosti svih građana – kaže Fuad Jašarević, komandir Policijske stanice Centar.E. Sk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.