AKTUELNO

Počeo smještaj migranata u motel ''Man'' kod Tuzle

Oni koji žele boraviti u ovom objektu moraju biti uredno prijavljeni, odnosno imati tzv. bijeli karton te biti pregledani od DRC-a

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

5.1.2020

Motel MAN. E. Sk.

Posredstvom humanitarne organizacije "Pomozi.ba" ovog vikenda je započeo smještaj migranata u motel ''Man'' u blizini Tuzle. Kako saznajemo, bit će najprije sklonjene najugroženije kategorije migranata, a narednih dana će se postepeno popunjavati kapaciteti motela koji je u potpunosti zakupljen.  

- S obzirom na to da ovo nije nešto što radimo svaki dan, svjesni smo da će biti sitnih problema u startu, ali u cijelu priču smo ušli iskrenog srca i s namjerom da sklonimo koliko god možemo ljudi s ulice, tako da vjerujemo da će sve doći na svoje vrlo brzo – navode u organizaciji "Pomozi.ba".

Migranti koji žele biti smješteni u motel moraju biti uredno prijavljeni, odnosno moraju posjedovati tzv. bijeli karton te biti pregledani od DRC-a (''Danish Refugee Council'').

- U sve ovo smo krenuli bez ikakvog budžeta za ovu svrhu i bez finansiranja od bilo koje međunarodne organizacije. Međutim, već nam se nudi pomoć s više strana i opet ćemo zahvaliti prijateljima iz “20 kruna za čovjeka” koji su odmah prepoznali našu dobru namjeru i uplatili sredstva za dvije kirije, a nećemo zaboraviti ni donaciju 30 dvospratnih kreveta koji su došli od Evropske unije – navode u organizaciji "Pomozi.ba".

Migranti koji u Tuzlu pristižu gotovo dvije godine pomoć imaju od volontera koji im kontinuirano osiguravaju hranu, odjeću, obuću, smještaj i toplu ljudsku riječ.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.