BANOVIĆI U „Dječijem obdaništu“

Uskoro bolji uvjeti za boravak mališana

Planirana sanacija krova, oluka i zamjena stolarije

S. I.
07.01.2020 12:09

U obdaništu realiziraju i ekološke radionice

Foto: S. Ikanović

Zgrada Javne ustanove „Dječije obdanište“ Banovići uskoro će imati bolje uvjete za boravak djece. Ugovor za sanaciju krova, oluka i zamjenu dijela dotrajale stolarije potpisali su predstavnici ustanove i Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, koje će osigurati sredstva za ove radove.

- Naša vizija je da radimo na unapređenju uvjeta čuvanja i odgoja djece i nastojat ćemo i dalje da istrajemo i iznalazimo partnere za realizaciju ovakvih projekata - kazala je direktorica Suada Modrić.

  • Modrić: Potpisala ugovor
    Modrić: Potpisala ugovor Foto: Avaz

U proteklom periodu „Dječije obdanište“ je apliciralo na još nekoliko javnih poziva, od kojih je i projekt koji promovira zaštitu i unapređenje životne sredine dobio podršku, a realiziran je u saradnji s nevladinom organizacijom CISP. U okviru projekta organizirane su radionice za djecu i roditelje o vrijednostima životne sredine.

– Kroz ovaj projekt smo osigurali tehnička sredstva za rad, štampač, kopir-aparat, CD plejer i drugi didaktički materijal koji nam je svakodnevno potreban za rad sa djecom - istakla je Modrić.

JU „Dječije obdanište“ je jedina ustanova na području Banovića koja se bavi predškolskim odgojem i obrazovanjem djece. Nju pohađa 125 djece i zbog velike liste čekanja nastojat će se osigurati dodatne prostorije za proširenje boravišnih kapaciteta u narednom periodu.

Komentari

NA VRH