AKTUELNO Otvaranje se planira krajem januara

Nova zgrada Općinskog suda u Tuzli: Objekt prema svjetskim standardima

Nakon 20 godina dobivaju modernu građevinu

E. Sk. / Avaz.ba
15.01.2020 14:01

Do kraja januara Općinski sud Tuzla će dobiti na raspolaganje modernu i funkcionalnu zgradu koja se nalazi u blizini sjedišta Gradske uprave. Za izgradnju Općinskog suda i obnovu Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli sredstva u vrijednosti od 4,5 miliona eura osigurala je Evropska unija

Zgradu u kojoj se radovi privode kraju obišli su premijer TK Denijal Tulumović, ministar pravosuđa i uprave Elvir Herčinović te predsjednik Suda Muhamed Tulumović. 

- Nakon skoro 20 godina najzad smo u poziciji da posredstvom evropske zajednice u Tuzli dobijemo jedan veleljepni objekt Suda koji je urađen prema svjetskim standardima – ističe premijer Tulumović.  

Do sada je Općinski sud u Tuzli radio na četiri različite lokacije, što je i građanima i uposlenicima Suda otežavalo pristup pravdi i ograničavalo efikasno upravljanje radnim procesima.  

Predsjednik Suda Muhamed Tulumović kazao je da je kompletnu izgradnju ovog objekta finansirala Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini.  

- Radi se o višemilionskim finansijskim sredstvima, ali određena finansijska sredstva, kao što su saglasnosti, razne dozvole, urbanistička, građevinska, upotrebna dozvola kao i sve saglasnosti za priključak objekta na infrastrukturu finansirana su iz budžeta TK. Također, vanjsko uređenje objekta je finansirano iz budžeta TK – istakao je Muhamed Tulumović, predsjednik Općinskog suda u Tuzli.  

Komentari

NA VRH