LUKAVAC

GIKIL imenovao novu Upravu: Direktor Dževad Kasumović, predsjednik Nadzornog odbora Abdel Đozić

Uvjereni smo da će, uz novi tim, uključujući i Nadzorni odbor, kompanija krenuti snažnim koracima naprijed uz privlačenje novih investitora i osiguranje stabilnosti poslovanja, izjavio je Đozić

GIKIL. Arhiv

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

11.2.2020

Dževad Kasumović je imenovan za direktora, a Abdel Đozić za predsjednika Nadzornog odbora Global-ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL) na konstituirajućoj sjednici novoimenovanog Nadzornog odbora koja je održana u ponedjeljak. 

Kasumovićev zamjenik bit će Suad Imamović, izvršni direktor za proizvodnju je Almin Suljić, a Jasmin Ovčina je novi izvršni direktor za SCM (Supply Chain Management).  

Nova Uprava dobila je i novog izvršnog direktora za finansije te će ovu funkciju u narednom periodu vršiti Osman Abadžić. 


GIKIL. Arhiv

Izboru članova nove Uprave prethodilo je imenovanje predsjednika Nadzornog odbora te je na ovu poziciju jednoglasno izabran univerzitetski profesor Abdel Đozić.

- Uprava je sastavljena od trenutnih i bivših zaposlenika GIKIL-a koji imaju bogato, dugogodišnje iskustvo u rukovodećim strukturama kompanije. Uz pet imenovanih, naknadno će, prema odluci, biti postavljen i šesti član Uprave. Uvjereni smo da će, uz novi tim, uključujući i Nadzorni odbor, kompanija krenuti snažnim koracima naprijed uz privlačenje novih investitora i osiguranje stabilnosti poslovanja – izjavio je Đozić. 

Na sjednici Skupštine ovog društva koja je održana protekle sedmice, a nakon razrješenja svih ranijih članova, GIKIL je dobio novi Nadzorni odbor. U novi sastav ovog nadzornog tijela imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.