GRADAČAC

Pacijenti dolaze iz Njemačke i Nizozemske

Nastavljena dogradnja banjskog kompleksa površine oko 4.000 metara kvadratnih

U toku grubi građevinski radovi vrijedni blizu 1,5 miliona KM. Z. Matkić

Piše: Z. Matkić

18.2.2020

Prošlu poslovnu godinu JZU „Banja Ilidža“ završio je s više od 50.000 noćenja, što je u odnosu na 2018. godinu porast od blizu 50 posto.

U posljednje tri godine menadžment ustanove proveo je značajne investicijske aktivnosti, počev od renoviranja smještajnih kapaciteta, recepcije, restorana pa do sistema grijanja.

Prateći sadržaji

- Sada smo, otprilike, srednjoevrospski centar koji pruža sve usluge koje možete dobiti u ovakvom tipu ustanove u evropskim zemljama. Polako izlazimo i na tržište zemalja EU, odakle bilježimo povećan priliv pacijenata, posebno iz Hrvatske, Slovenije, ali i Njemačke i Nizozemske - kaže direktor banje Enes Tokić.

Ove godine nastavljena je dogradnja banjskog kompleksa površine oko 4.000 kvadratnih metara u kojem će biti 90 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, restoran, kongresna dvorana i drugi prateći sadržaji.

Tokić: Evropski nivo usluga. Z. Matkić

Tokić naglašava da će kompletna investicija novog kompleksa banje iznositi oko pet miliona maraka i u toku su grubi građevinski radovi vrijedni blizu 1,5 miliona maraka.

Kompletnu investiciju za sada finansiraju iz vlastitih izvora, a nastavak radova planiraju od kreditnih sredstava.


Zdravstveni turizam

- Novi objekt zadovoljavat će standarde četiri zvjezdice, tako da ćemo se moći okrenuti i kongresnom turizmu. Imat ćemo smještajne kapacitete i nivo usluga za taj vid turizma, koji nedostaje ne samo u Gradačcu nego i mnogo šire - kaže Tokić.

Tokić naglašava da će okosnica poslovanja i dalje biti zdravstveni turizam. Naime, sredstva su sigurnija s obzirom na to da se gosti u banji zadržavaju minimalno sedam, a u prosjeku deset, pa i dvadestak dana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.