TUZLA

Ugostitelji i trgovci traže zaštitu Policijske uprave zbog migranata

Naša zabrinutost je opravdana iz razloga što isti ti migranti fizički napadaju prolaznike, bave se neovlaštenom prodajom ispred objekata te bez dozvole ulaze u objekte te uznemiravaju goste i kupce

Migranti u Tuzli. Avaz

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

10.3.2020

Ugostitelji i trgovci koji rade i gravitiraju užem gradskom jezgru Tuzle uputili su apel službenicima Policijske uprave TK da ih zaštite usljed evidentnog povećanja broja migranata na frekventnim mjestima.

- Ovim putem vam se javljamo s apelom da pojačate policijske kontrole u užem centru grada, a sve iz razloga prevelikog priliva migranata u naš grad. Naša zabrinutost je opravdana iz razloga što isti ti migranti fizički napadaju prolaznike, bave se neovlaštenom prodajom (maramica) ispred objekata te bez dozvole ulaze u objekte i uznemiravaju goste i kupce. To je najviše izraženo u dane vikenda, u noćnim satima te vas molimo da posebno pojačane kontrole budu petkom i subotom - navedeno je u apelu upućenom Policijskoj upravi TK.



Pismo ugostitelja. Avaz

Posljednjih dana u Tuzli se naglo povećao broj migranata, a neke procjene govore da ih ima oko 700. No, u narednim danima očekuje se njihov još veći priliv, tako da će službenici policije morati češće patrolirati gradom kako bi održali javni red i mir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.